KHN: opvolgen mondkapjesadvies is aan de ondernemer

. ANP

Alle horecaondernemers moeten voor zichzelf beslissen of ze het nieuwe mondkapjesadvies van het kabinet opvolgen. Dat laat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten.

Premier Mark Rutte maakte woensdagmiddag bekend dat er vanaf nu een dringend advies geldt om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen. "Vooralsnog blijft het bij een advies en laat het kabinet de keuze bij de horecaondernemers; dit is een afweging die zij zelf moeten maken", reageert KHN.

Volgens de brancheorganisatie staat de volksgezondheid bij horecaondernemers altijd op nummer 1. Ze vindt wel dat de overheid goed moet kunnen "onderbouwen waarom mondkapjes nodig zijn en wat dit qua veiligheid oplevert". Zeker als op een gegeven moment wordt besloten om mondkapjes verplicht te stellen.

Meer vrijheden

Als dat gebeurt wil de KHN wel dat daar meer vrijheden voor de horeca tegenover staan. "Zoals België en Duitsland waar bijvoorbeeld 10 personen of meer aan tafel zijn toegestaan."

De Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland liet dinsdag weten wel zijn leden te adviseren het mondkapjesadvies op te volgen toen dat nog voor een beperkt aantal regio's gold.

Nieuws

menu