Journalisten Omroep West doen aangifte tegen vuurwerkgooiers

Journalisten Omroep West doen aangifte tegen vuurwerkgooiers ANP

Een cameravrouw en verslaggever van Omroep West hebben aangifte gedaan, nadat donderdagavond tijdens een interview in Den Haag dichtbij hen zwaar vuurwerk afging. Dat meldt de omroep vrijdag. Het voorval vond plaats in de omgeving van het Jonckbloetplein na de overwinning van Oranje op Oostenrijk. De twee hebben aangifte gedaan van geweldpleging tegen personen.

Het ontploffen van het zware vuurwerk ging gepaard met een enorme knal, aldus de omroep, en beide journalisten liepen daardoor pijn aan hun oren op. De explosie staat op beeld. Ook een auto die net op dat moment langsreed, zou beschadigd zijn geraakt.

Een van de journalisten denkt volgens de omroep dat zij wellicht niet het doelwit waren. "Misschien wilden ze de politiepaarden achter ons laten schrikken. Toen ik me omdraaide stond een paard op een meter afstand van mij te steigeren", zegt hij tegen Omroep West. Het vuurwerk is volgens hem vanuit de Jan Wapstraat gegooid. De politie voerde daar een charge uit, en zou daarbij minstens een persoon hebben aangehouden, waarna de knallen ophielden.

Hoofdredacteur Henk Ruijl zegt het goed te vinden dat de twee journalisten aangifte hebben gedaan. "Wij vinden het belangrijk dat onze verslaggevers veilig hun werk kunnen doen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland