Jos B. krijgt laatste kans iets te zeggen over Nicky Verstappen

Jos B. krijgt laatste kans iets te zeggen over Nicky Verstappen ANP

Op de laatste zittingsdag in de strafzaak tegen Jos B. krijgt de Limburger de kans nog een keer iets te zeggen over Nicky Verstappen. B. wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige jongen in 1998. Hij heeft dat altijd ontkend.

Tegen de 57-jarige B. is een celstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist. B.'s advocaat pleitte voor vrijspraak. Het Openbaar Ministerie en de verdediging mogen vrijdag nog op elkaar reageren, daarna krijgt B. het laatste woord. Wanneer de rechtbank Maastricht uitspraak doet, is nog niet duidelijk.

De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine 1,5 kilometer verderop gevonden. B. heeft - na lang te hebben gezwegen - toegegeven dat hij Nicky had gevonden op de heide, maar de jongen was volgens B. toen al overleden. De Limburger zou dat niet hebben durven melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft.

Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot B. twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. B. had niet meegewerkt aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procents-DNA-match uit naar voren. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

Nieuws

menu