Steeds meer jeugd-tbs opgelegd: levensgevaarlijke tiener baart zorgen

Het aantal jongeren dat jeugd-tbs krijgt opgelegd, stijgt gestaag de laatste jaren na een periode van forse daling. Bij de Raad voor de Kinderbescherming en forensische zorg bestaan grote zorgen over een groeiende, soms levensgevaarlijke groep tieners met een complexe gedragsproblematiek.

Netherlands. Amsterdam Zuidoost, 10-06-2020. Photo: Patrick Post.  In het Nelson Mandela Park demonstreerden duizenden mensen tegen racisme, discriminatie en extreem geweld door de politie. Black lives matter. Ook Jurney Muntslag, de moeder van de met een kapmes doodgestoken drillrapper Jay-Ronne Grootfaam (18) was aanwezig en sprak de demonstranten toe. Rechts het broertje van Jay-Ronne.

Netherlands. Amsterdam Zuidoost, 10-06-2020. Photo: Patrick Post. In het Nelson Mandela Park demonstreerden duizenden mensen tegen racisme, discriminatie en extreem geweld door de politie. Black lives matter. Ook Jurney Muntslag, de moeder van de met een kapmes doodgestoken drillrapper Jay-Ronne Grootfaam (18) was aanwezig en sprak de demonstranten toe. Rechts het broertje van Jay-Ronne.

De toename staat haaks op de omvang van de jeugdcriminaliteit, want die daalt juist. Forensisch psychiatrische specialisten vrezen dat de risico’s van deze jongeren niet tijdig en goed worden herkend en erkend.

Nieuws

menu