Jesse Klaver wil samen met PvdA verkiezingen Tweede Kamer ingaan

Jesse Klaver wil samen met PvdA verkiezingen Tweede Kamer ingaan ANP

De eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen wil GroenLinks-voorman Jesse Klaver samen met de PvdA als „links-progressief blok” en met een gezamenlijke programma ingaan. Dat zei Klaver op de Kerdijklezing in Den Haag.

Dat links-progressieve blok moet wat Klaver betreft de grootste van Nederland worden. „De tijd is rijp voor linkse hergroepering. Daarom moeten we ons fundamenteel aan elkaar committeren.”

Klaver vindt dat de samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks een belangrijke volgende fase in moet. Volgens hem hebben beide partijen „de dure plicht aan de kiezers een alternatief te presenteren”. De twee Kamerfracties hebben samen een plan voor een prijsplafond voor de energierekening gepresenteerd, zo bracht hij in herinnering. GroenLinks en PvdA voeren samen campagne voor de verkiezingen van de Eerste Kamer, van volgend jaar.

„We moeten het ook laten zien bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen”, zei Klaver. De kiezer heeft volgens hem het recht „op een wezenlijk alternatief in dit versplinterde politieke landschap. Die moeten wij bieden.”

Nieuws

menu