Inreisverbod versoepeld voor topsporters en zakenlui

Inreisverbod versoepeld voor topsporters en zakenlui

Inreisverbod versoepeld voor topsporters en zakenlui ANP

Voor topsporters en mensen uit het bedrijfsleven wordt het inreisverbod versoepeld. Vanaf 14 september mogen topsporters uit het buitenland weer naar Nederland reizen, en vanaf 21 september mogen mensen uit het bedrijfsleven dat.

Aan de regeling zijn wel strikte voorwaarden verbonden. Zo is de aangekondigde versoepeling alleen bedoeld voor reizigers die "een belangrijke bijdrage leveren" aan het bedrijfsleven, onder andere voor het midden- en kleinbedrijf, en de Nederlandse topsport. De leefregels voor thuisquarantaine blijven onverminderd gelden voor deze groepen, aldus de ministerraad.

De ministerraad heeft besloten om de uitzonderingen toe te staan "vanwege de grote negatieve impact, het maatschappelijk en economisch belang en de lange duur van het inreisverbod". Ook hooggekwalificeerde professionals uit de culturele en de creatieve sector, journalisten en onderzoekers kunnen binnenkort rekenen op een versoepelde inreisbeperking. Voor deze groepen wordt nog een regeling opgesteld.

Sinds 18 maart geldt in ons land een inreisverbod om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die vanuit 'derde landen' naar EU- en Schengenlidstaten en het Verenigd Koninkrijk willen reizen, worden niet toegelaten als de reis niet noodzakelijk is.