Hoger beroep zaak Nicky Verstappen gaat vijf dagen duren

Hoger beroep zaak Nicky Verstappen gaat vijf dagen duren ANP

Het hof in Den Bosch trekt in november vijf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep van Jos B., de man die verdacht wordt van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen in 1998. De 11-jarige jongen uit Heibloem werd dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam verdachte B. in beeld.

Het gerechtshof liet vrijdag weten 10, 15, 17, 19 en 26 november voor de zaak te hebben gereserveerd. In oktober worden op zitting twee deskundigen gehoord, zij zouden licht kunnen schijnen op de gevonden DNA-sporen en mogelijk iets kunnen zeggen over al dan niet gepleegd seksueel misbruik.

Limburger B. werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky. Direct na het vonnis liet B. weten in hoger beroep te gaan, hij ontkent alle beschuldigingen. Het Openbaar Ministerie, dat vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging had geëist, tekende ook beroep aan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland