Hoger beroep Holleeder waarschijnlijk eind 2021 afgerond

Hoger beroep Holleeder waarschijnlijk eind 2021 afgerond ANP

Voor de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep van Willem Holleeder zijn alleen al dit jaar negentien zittingsdagen ingepland, de eerste dag is 22 september. De behandeling gaat volgend jaar verder en is waarschijnlijk pas eind 2021 afgerond. Dat is de planning van het gerechtshof Amsterdam.

Eerder werd al bekend dat er in het proces tientallen getuigen gehoord zullen worden, op verzoek van Holleeder en zijn advocaten. Onder hen is een aantal criminele kopstukken, onder wie Dino Soerel en Jesse R., maar ook voormalig officier van justitie en staatssecretaris van Justitie Fred Teeven. Holleeders zussen Astrid en Sonja zullen ook opnieuw als getuigen moeten opdraven, zij hadden een reeks belastende verklaringen tegen Holleeder afgelegd.

Holleeder (62) is door de rechtbank veroordeeld tot levenslang wegens zijn sturende rol bij een reeks liquidaties. Hij vormde volgens de rechtbank een crimineel driemanschap met Dino Soerel (inmiddels veroordeeld tot levenslang in liquidatieproces Passage) en Stanley Hillis (geliquideerd in 2011). De moorden op onder anderen vastgoedbaas Willem Endstra, crimineel John Mieremet en zijn voormalige 'bloedgabber' en mede-Heinekenontvoerder Cor van Hout heeft de rechtbank aan Holleeder toegeschreven.

De rechtbank had in eerste aanleg meer dan zestig zittingsdagen nodig om tot een uitspraak te komen.

Nieuws

menu