Hoe een nietsontziende fraudejacht tienduizenden ouders ruïneerde

Een nietsontziende fraudejacht, gecombineerd met genadeloze terugvordering waarbij tienduizenden ouders in de schulden raakten en de dupe werden van hun eigen overheid. De keiharde conclusies van de Kamer over dat wat de toeslagenaffaire is gaan heten, zorgen ervoor dat het kabinet-Rutte III in het zicht van de haven strandt. Het is de politieke climax van een proces jarenlang voor gigantisch leed heeft gezorgd.

Overhandiging van het eindrapport van de adviescommissie uitvoering toeslagen aan staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Financiën) en Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) door de voorzitter van de commissie, Piet Hein Donner.

Overhandiging van het eindrapport van de adviescommissie uitvoering toeslagen aan staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Financiën) en Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) door de voorzitter van de commissie, Piet Hein Donner. FOTO ANP

Dit is een bewerkte versie van het verhaal dat is geschreven voorafgaand aan de parlementaire ondervraging over de toeslagenaffaire in november.

Nieuws

Meest gelezen