Het wordt tropisch warm: temperaturen tot 34 graden

Hoewel het maandag plaatselijk nog kan gaan regenen, zal de komende week gekenmerkt worden door een flinke hoeveelheid zon en warmte: er is een hittegolf op komst. Maandag wordt het 22 tot 26 graden, en aan het eind van de week kan het kwik stijgen tot lokaal 34 graden.

Volgens Weeronline moeten we maandag nog rekening houden met een mix van lichte bewolking, een plaatselijke bui en aan zee een soms vrij krachtige noordenwind. Met 22 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden zal het qua temperatuur aangenaam worden.

Vanaf dinsdag loopt de temperatuur flink op en wordt het op veel plaatsen zonnig met een temperatuur van 25 graden op de Wadden tot 29 graden in het zuiden van het land.

Onafgebroken zonnig

Woensdag zal de zon onafgebroken schijnen, meldt Weeronline. Hoewel er wel hier en daar sluierwolken te zien zullen zijn, waait het maar matig. De temperatuur loopt verder op: waar het 26 tot 28 graden op de Wadden zal worden, kan het in het zuidoosten van het land opwarmen tot 32 graden.

Vanaf donderdag wordt het op veel plaatsen tropisch: de wind draait en daardoor zal er zeer warme lucht worden aangevoerd. Zal de zon volop schijnen, dan wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden - of meer. Alleen langs de westkust en de Waddeneilanden blijft het dan waarschijnlijk nipt onder de 30 graden en stokt het kwik bij een temperatuur van 27 tot 29 graden. Landinwaarts wordt het op de warmste plaatsen 32-33 graden.

Tropisch

Ook de dagen daarna zal het zonnig en tropisch blijven: vrijdag en in het weekend zal de zon volop schijnen en blijft het droog. De wind waait matig, uit het oosten, en het wordt 30 tot 34 graden. Wie verkoeling zoekt wordt geadviseerd naar de Waddeneilanden te trekken: daar wordt het maximaal 26 tot 28 graden

Nieuws

menu