Bennie Jolink heeft het niet op die ‘schreeuwlelijken’ van Farmers Defence Force: 'Haal die hakken uit het zand'

Bennie Jolink: "Farmers Defence Force doet slechte zaken voor de boeren. De boel in brand steken, tegen politiebusjes trappen, snelwegen blokkeren, rondrijden met doodskisten van linkse politici – dat moet je niet doen."

Bennie Jolink: "Farmers Defence Force doet slechte zaken voor de boeren. De boel in brand steken, tegen politiebusjes trappen, snelwegen blokkeren, rondrijden met doodskisten van linkse politici – dat moet je niet doen." Foto: Andreas Terlaak

‘Boerenicoon’ Bennie Jolink (76) stemt niet op BBB maar op Volt. Hij is kritisch over de acties tegen het stikstofbeleid – en maakt daar geen vrienden mee. „Die vlag ondersteboven, daarmee beledig je het land.”

Bennie Jolink komt net uit bad. Vers T-shirt aan, het haar nog nat. Hij heeft zijn ochtendbeweging achter de rug: twintig keer de Wrangebult op en af rennen, een heuveltje in de buurt van zijn boerderij in Hummelo. Een routine waar hij tijdens de eerste coronalockdown mee is begonnen. Naast twee keer zwemmen en 15 kilometer wandelen per week. „En vier alcoholvrije dagen.”