Groot tekort aan Chinese koks drijft restaurants tot wanhoop: 'Binnenkort geen babi pangang meer te krijgen'

Hoewel vrijwel de hele horecasector last heeft van een tekort aan personeel, zitten eigenaren van Chinese restaurants helemáál met de handen in het haar.

Vanwege het tekort aan koks vraagt Billy Tse van Chinees restaurant Mayflower uit Haarlem regelmatig zijn moeder van 64 jaar om bij te springen in de keuken. „Het alternatief is de tent sluiten.”

Vanwege het tekort aan koks vraagt Billy Tse van Chinees restaurant Mayflower uit Haarlem regelmatig zijn moeder van 64 jaar om bij te springen in de keuken. „Het alternatief is de tent sluiten.” Foto: Jean-Pierre Jans

De Chinese keuken vraagt om specialistische koks, die voorheen veelal vanuit Azië naar Nederland kwamen en hier een werkvisum kregen onder het zogenoemde ’wokakkoord’. Dat akkoord werd begin dit jaar echter door ’Den Haag’ opgeschort. „Ik vrees dat Nederlanders binnenkort geen babi pangang meer kunnen bestellen.”

Nieuws

menu