Giftige schorpioen reist mee naar Nederland in koffer van toerist

Deze Euscorpius croaticus schorpioen was meegekomen uit Kroatië in de koffer van een Nederlandse vakantieganger. Het beestje is giftig, maar een steek is niet dodelijk voor mensen. FACEBOOK OPVANGCENTRUM DE MAASHORST

Een Nederlandse toerist is waarschijnlijk flink geschrokken na het openen van de koffer thuis: ineens zat daar een grote, giftige schorpioen. Het dier is naar een opvangcentrum in Schaijk gebracht.

„Deze kleine knaap is meegekomen uit Kroatië”, schrijft opvangcentrum de Maashorst op Facebook. Het gaat volgens de opvang om de soort Euscorpius croaticus, een schorpioen die giftig is maar absoluut niet dodelijk voor mensen. „De steek is vergelijkbaar met een wespensteek qua symptomen.”

Kou van bagageruim overleefd

De schorpioen blijft nog even bij de opvang, daarna wordt het dier overgebracht naar een reptielenopvang. „Het diertje heeft de kou van het bagageruim overleefd en daarom wel een maaltijd verdiend”, aldus de opvang. Het komt volgens de opvang wel vaker voor dat een schorpioen vanuit Kroatië meereist.

Een vrouw uit Oostenrijk had vorige maand een soortgelijke situatie. Zij trof maar liefst 19 schorpioenen aan toen ze haar koffer opende thuis.

Nieuws

menu