Giel: Ik heb de nacht onderschat en ga wekker kopen

Giel: Ik heb de nacht onderschat en ga wekker kopen

Giel: Ik heb de nacht onderschat en ga wekker kopen ANP

Giel Beelen heeft het presenteren van een nachtshow onderschat. Dat zegt de NPO Radio 2-dj woensdagmiddag in een filmpje dat hij op Twitter heeft gedeeld. Hij biedt zijn nederige excuses aan voor het feit dat hij voor de tweede keer in een week niet op tijd wakker werd en dus niet zijn vroege ochtendshow kon presenteren.

"Ik baal ontzettend", aldus de 43-jarige Beelen. "Ik heb misschien dit nieuwe tijdstip onderschat. Ik ben tot gisteravond laat bezig geweest met het programma en de podcast. Ik wilde de persconferentie nog kijken en Het Oog op Morgen luisteren. Ik ben veel te laat gaan slapen."

De dj gaat er de komende tijd alles aan doen om het beeld te herstellen dat hij het nachtslot dat hij nu heeft (04.00-06.00 uur) niet belangrijk zou vinden. "Mensen die mij langer kennen weten dat ik door en door radio ben en júist dit tijdstip wil. Ik snap dat de luisteraars boos waren en zich zorgen hebben gemaakt. Ik ga er de komende tijd alles aan doen om dat beeld dat nu ontstaat te ontkrachten."

Beelen bedankt zijn PowNed-collega’s uit de nacht, Rick van Velthuysen en Erik-Jan Rosendahl, die de show overnamen. "Die moesten ook maar gewoon even een extra show doen. En dat hebben ze ontzettend grappig gedaan." Ook bedankt de dj BNNVARA voor het vertrouwen dat hij toch weer gekregen heeft. "Ik werk hier gelukkig iets langer dan een maand. Maar dit gaat nooit meer gebeuren."