'Geen afstand houden kan welzijn stad in gevaar brengen'

'Geen afstand houden kan welzijn stad in gevaar brengen' ANP

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft donderdagmiddag in de gemeenteraad nogmaals het belang benadrukt van voldoende afstand houden om ervoor te zorgen dat het coronavirus niet verder oplaait in de hoofdstad. "We zien dat mensen steeds slechter luisteren en er niet zoveel zin meer in hebben. Maar realiseert u zich wel dat geen afstand houden ook het welzijn van deze prachtige stad in gevaar kan brengen."

De gemeenteraad was bijeen in een extra vergadering om te praten over de toename van het aantal besmettingen in de hoofdstad. Volgens Halsema wordt er samen met het kabinet gewerkt aan een zogenoemde escalatieladder, waarmee het aantal maatregelen kan worden opgeschaald als dat nodig is. Daarbij wordt gekeken naar het aantal besmettingen en clusters, het bron- en contactonderzoek en het aantal ziekenhuisopnames.

Halsema kondigde eerder deze week namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland strenger toezicht aan op onder meer horeca, maar zei toen ook dat drastischere maatregelen nodig zijn als het aantal besmettingen niet afneemt. "Als het blijft stijgen, dan komen we dichterbij de maatregelen die we niet willen", herhaalde ze in de raad. Ze doelde daarmee bijvoorbeeld op het ontmoedigen van toeristen naar de stad te komen of een gedeeltelijke lockdown.

Nieuws

menu