GGD-medewerkers gluren in dossier van onder meer Aboutaleb

GGD-medewerkers gluren in dossier van onder meer Aboutaleb ANP

Enkele medewerkers van de GGD hebben ongeoorloofd in de dossier van twee bekende Nederlanders gekeken. Of het specifiek om coronadossiers gaat, moet blijken uit een intern onderzoek dat nog loopt. De personen van wie de dossiers zijn, zijn geïnformeerd over de kwestie. De brancheorganisatie GGD-GHOR maakt die namen niet bekend.

Volgens het AD gaat het in één geval om het dossier van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Tegen de krant zegt die dat hij zich geen zorgen maakt. "Ik ben een publiek figuur en veel mensen weten waar ik woon. Maar dit is voor niemand leuk. Het is niet goed dat een overheidssysteem zoveel gegevens blootlegt. En personen die dit doen, zijn niet te goeder trouw."

Tegen de medewerkers is actie ondernomen, maar ook daarover wil de GGD-GHOR geen details geven. Ook is een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Alle GGD-medewerkers moeten een verklaring tekenen dat zij alleen dossiers zullen raadplegen die ze voor hun werk nodig hebben. In deze gevallen staat volgens een woordvoerder van de GGD-GHOR vast dat de betrokken medewerkers de dossiers niet nodig hadden.

Nieuws

menu