Flink meer belasting betalen door enorme stijging waarde huizen: 'Het gaat niet alleen om villa's, ook om hoek- en tussenwoningen'

Door de enorme stijging van de huizenprijzen breken steeds meer woningen door de grens voor de villabelasting, met een bijna vijf keer hoger belastingtarief. „Het gaat al lang niet meer om villa’s, maar steeds meer om hoek- en tussenwoningen”, zeg directeur Karsten Klein van de Vereniging Eigen Huis (VEH). De organisatie vraagt de politiek om in te grijpen.

Bijna alle rijtjeshuizen in de Amsterdamse Henriëtte Bosmansstraat bij de Zuidas zijn al ver door de villagrens van €1,1 miljoen gebroken.

Bijna alle rijtjeshuizen in de Amsterdamse Henriëtte Bosmansstraat bij de Zuidas zijn al ver door de villagrens van €1,1 miljoen gebroken. Foto: Amaury Miller

Elke huiseigenaar moet jaarlijks 0,5% van de waarde van zijn huis optellen bij zijn inkomen. Voor het bedrag boven de villagrens van €1,1 miljoen is dat tarief liefst 2,35%. De villataks werd in 2009 ingevoerd als crisismaatregel.

Nieuws

menu