FNV vecht locatie alternatieve troonrede bij rechter aan

FNV vecht locatie alternatieve troonrede bij rechter aan ANP

De FNV vecht maandag in kort geding de locatie aan waar de vakbond op Prinsjesdag een alternatieve troonrede wil laten voorlezen. De door de gemeente Den Haag aangewezen locatie ligt volgens de FNV te ver af van de Grote Kerk, waar koning Willem-Alexander ditmaal de troonrede uitspreekt.

De gemeente Den Haag heeft het Plein aangewezen voor de actie. Het Plein ligt op een kilometer afstand van de Grote Kerk en die alternatieve locatie noemt de FNV "onacceptabel".

De alternatieve troonrede van de vakbond wordt dit jaar voorgelezen door schoonmaakster en "president van het schoonmaakparlement", Khadija Tahiri. Daarbij zullen maximaal 30 demonstranten aanwezig zijn. "Met deze alternatieve troonrede wordt aandacht gevraagd voor de twee miljoen werkende mensen die rond moeten komen van het minimumloon of net iets daarboven", aldus de FNV.

Volgens Zakaria Boufangacha, lid van het dagelijks bestuur van de bond, "moet de stem van de gewone mens gehoord kunnen worden op de plek die ertoe doet, op Prinsjesdag, dichtbij de machthebbers".

Nieuws

menu