Extra maatregelen kabinet moeten aantal contacten omlaag krijgen

.

. ANP

Het kabinet neemt dinsdag extra coronamaatregelen om het aantal bewegingen en contacten tussen mensen verder omlaag te krijgen. Zo worden mogelijk contactsporten van amateurs in teamverband boven de 18 jaar tijdelijk niet meer toegestaan, bevestigen bronnen berichtgeving hierover van meerdere media.

Ook bestaat de kans dat het reizen met het openbaar vervoer verder wordt ontmoedigd. Mensen zouden alleen noodzakelijke reizen mogen maken. Zeker is ook dat de horeca verder wordt beperkt, maar de manier waarop is nog niet duidelijk.

Bronnen zijn voorzichtig, omdat er tot morgenavond nog allerlei overleg plaatsvindt. Dan maken premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge de maatregelen bekend. Er is nog geen klap op gegeven en er kan nog van alles veranderen, zeggen ingewijden.

Minder contacten

Rutte had vrijdag al gezegd dat het doel voornamelijk is om mensen elkaar minder te laten treffen. Als er minder contacten zijn, is de kans op verspreiding van het coronavirus ook minder groot. De afgelopen weken loopt het aantal besmettingen met Covid-19 fors op.

De afgelopen weken zijn de maatregelen al aangescherpt, onder meer voor de horeca.