Eerst drummer bij Golden Earring, daarna ambtenaar bij DUO in Groningen. Sieb Warner (76) gooide 50 jaar geleden het roer finaal om. Hoe is het nu met hem?

Het is de meest ondenkbare carrièreswitch die je je maar kan voorstellen. Drummer Sieb Warner stapt in 1969 over van The Motions naar die andere vooraanstaande Nederlandse popgroep van de jaren 60: The Golden Earrings. Toen nog met een s. Maar dat avontuur is van korte duur en hij kiest voor een nieuw leven. Als ambtenaar in Groningen, de provincie waar zijn roots liggen.

Sieb Warner was drummer van de Haagse bands The Motions en The Golden Earring, maar keerde in 1970 de muziek de rug toe, verhuisde naar Groningen en werd ambtenaar bij IBG/DUO.

Sieb Warner was drummer van de Haagse bands The Motions en The Golden Earring, maar keerde in 1970 de muziek de rug toe, verhuisde naar Groningen en werd ambtenaar bij IBG/DUO. Foto: Anjo de Haan

Warner geldt in de sixties als een veelbelovende muzikant. Hij wordt vergeleken met Keith Moon, de explosieve ‘ADHD-drummer’ van de Engelse rockband The Who. Met The Motions scoort Warner hits als It’s gone en Wasted words . Daarna is zijn avontuurlijke spel bij Golden Earring te horen in onder meer Eight miles high en Another 45 miles . Alle vier (latere) Nederbeat-klassiekers.