Code geel in Friesland: 'Lokaal kans op gladheid'

Foto: ANP

Het KNMI heeft donderdag code geel afgekondigd voor Friesland, Groningen en Drenthe. Verkeer moet rekening houden met lokale gladheid als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten. Door de weersomstandigheden verwacht Rijkswaterstaat (RWS) een zware ochtend- én avondspits.

„In de ochtend trekken buien, met mogelijk hagel en natte sneeuw, over het land. Op plekken waar een bui valt, kan het drukker zijn dan gebruikelijk”, aldus Rijkswaterstaat, dat automobilisten aanraadt goed voorbereid op pad te gaan en actuele verkeersinformatie te checken voor vertrek.

Rijkswaterstaat zegt „te strooien waar nodig” en adviseert verkeersdeelnemers „indien nodig de rijstijl aan te passen.” Code geel geldt van 07.00-09.00 uur in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe (behalve de Waddeneilanden).

Zware spits

Bij een zware spits is de verwachting dat er tot wel 500 kilometer file op de rijkswegen komt te staan. Ook in de avond wordt een zware spits verwacht. Vooral in de zuidelijke helft van het land kan het gaan regenen. Het hoogtepunt van de avondspits wordt voorzien rond 17.30 uur.

Nieuws

menu