Medewerkers gaybar Dorothy's in Groningen mishandeld. 'Letterlijk een klap in ons gezicht'

Het was zo’n geslaagde avond geweest, zaterdag. Fantastische dragshow, de sfeer in gaycafé Dorothy’s Drag under the Rainbow kon niet kapot. Tot eigenaar Andy Wilson en zijn medewerkers om 2 uur de deur achter zich dichttrokken. En in elkaar werden geslagen.

Waynne (rechts) en Andy van Dorothy's Drag under the Rainbow aan de Pottebakkersrijge in Groningen openden op tweede paasdag onverwacht de cafédeuren. Dit om het geweldsincident van dit weekend samen met hun gasten te verwerken.

Waynne (rechts) en Andy van Dorothy's Drag under the Rainbow aan de Pottebakkersrijge in Groningen openden op tweede paasdag onverwacht de cafédeuren. Dit om het geweldsincident van dit weekend samen met hun gasten te verwerken. Foto: Corné Sparidaens

Maandagmiddag, Tweede Paasdag. Felgekleurde boeketten bloemen wiegen in de wind op de stoep van gaycafé Dororythy’s Drag under the Rainbow. En het worden er steeds meer. F*ck de haters! Staat op een briefje te lezen. De gasten omhelzen Andy en Waynne. ,,Voorzichtig’’, zegt Wilson. Zijn gezicht is nog beurs.