Derde Nederlander gaat meestemmen voor Golden Globes

Derde Nederlander gaat meestemmen voor Golden Globes ANP

De Nederlandse journalist Daniëlle Kool is lid geworden van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de organisatie achter de Golden Globes. Dat betekent dat ze mag meestemmen voor de film- en televisieprijs Golden Globes. Naast Kool zijn ook de Russische Joelia Charisjeva en de Indiase Sabrina Joshi nieuw toegevoegd aan de HFPA.

Kool, die vanuit Los Angeles schrijft voor Nederlandse media als het ANP, De Telegraaf en Veronica Magazine, is "erg vereerd" dat ze is toegelaten tot de prestigieuze filmclub. "Ik ben zeven jaar geleden naar Los Angeles vertrokken en zie dit toch wel als een kroon op mijn werk."

Ze is niet de enige Nederlander tussen de circa 90 leden. Ook fotograaf Theo Kingma en journalist Diederik van Hoogstraten zijn lid. Om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap moet je woonachtig zijn in en werken vanuit Zuid-Californië.

De Golden Globes worden volgend jaar op 28 februari uitgereikt. Dat is vanwege de coronacrisis bijna twee maanden later dan normaal, want meestal staat de ceremonie begin januari op de kalender. Het is nog niet bekend of er dan alweer een echte ceremonie plaats kan vinden of dat de filmprijzen online worden uitgereikt.

Nieuws

menu