Den Haag HS weer open na lange verbouwing

Den Haag HS weer open na lange verbouwing ANP

De gemeente den Haag opent maandagmorgen het vernieuwde station Den Haag HS en de bijbehorende nieuwe fietsenstalling voor 2500 fietsen. De stad en private partijen zijn al sinds 2013 bezig met de vernieuwing van het gebied rond het station. De reizigerstunnel is verlengd waarmee het station volgens het stadsbestuur een kwalitatief goed OV-knooppunt wordt.

In het stadsdeel Laakhavens ontstaat een nieuwe wijk als verlengstuk van het stadscentrum. Het station krijgt aan de kant van de wijk een ingang, waardoor het station eenvoudiger bereikbaar wordt.

De renovatie van Hollands Spoor is onderdeel van een groter infrastructureel plan. Zo kreeg Den Haag afgelopen juli al de op een na grootste fietsenstalling ter wereld met plaats voor 8000 rijwielen.

Den Haag wil de komende jaren veel woontorens bouwen rond de stations CS, Hollands Spoor en Laan van NOI om de verwachte groei van de bevolking op te vangen. Den Haag telt nu ongeveer 540.000 inwoners en in de komende twintig jaar komen daar waarschijnlijk nog eens 100.000 burgers bij.

Nieuws

menu