De wolf is niet welkom in Friesland

De wolf is niet welkom in Friesland ANP

De wolf is niet welkom in Friesland. Een meerderheid in de Provinciale Staten steunde woensdagavond een motie van de VD die opriep de wolf te weren. Dat zei VVD-Statenlid Marten Dijkstra van de VVD voor NPO Radio 1 in het programma Langs de Lijn En Omstreken.

Volgens Dijkstra is de wolf al gesignaleerd in de provincie en heeft hij ook schapen doodgebeten. Het dier heeft zich nog niet definitief in Friesland gevestigd. Volgens de VVD-er is Nederland met zijn gecultiveerde landschap te klein voor de wolf.

Het is nog niet duidelijk op welke manier de wolf buiten de provincie moet blijven. "Het hoe laten we graag aan het college", aldus Dijkstra. Zelf suggereert hij de wolf te verdoven met een verdovingspijltje om hem vervolgens weer elders in Europa uit te zetten.

De wolf is beschermd en mag niet worden afgeschoten.

Eerder werd woensdag bekend dat bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) wel eens een wolf in het wild zou willen tegenkomen. Een ruime meerderheid is dan ook niet van plan om natuurgebieden waar wolven voorkomen te mijden, zo blijkt uit een onderzoek dat Landbouwminister Carola Schouten heeft laten doen.

Nieuws

menu