Curaçao vanaf maandag open voor bezoekers uit 50 landen

Curaçao vanaf maandag open voor bezoekers uit 50 landen ANP

Op Curaçao mogen vanaf maandag weer directe vluchten uit de Amerikaanse staat Florida landen. Ook reizigers uit Aruba en Sint-Maarten zijn weer welkom. Wel moeten passagiers een negatieve coronatest kunnen overleggen. Curaçao heeft de luchthaven opengesteld voor vijftien Caribische eilanden en 35 landen. Eerder waren er al weer directe vluchten uit New York, New Jersey en Connecticut en ook uit Canada toegestaan. Deze vallen allemaal onder de noemer "landen en gebieden met een matig risico".

Nederlanders kunnen al lange tijd weer naar Curaçao vliegen. Als ze een negatieve test kunnen overhandigen hoeven ze niet in quarantaine. Ook voor bezoekers uit landen als Duitsland, Italië, Hong Kong, Oostenrijk, China, Taiwan en Suriname gelden die regels.

Op Curaçao zelf zijn sinds vrijdag 306 actieve coronabesmettingen geregistreerd. Er liggen vier mensen in het ziekenhuis. Wel geldt een avondklok tussen 23.00 en 05.00 uur en zijn dans- en muziekfeesten en evenementen verboden. Restaurants en bars moeten om 22.00 uur dicht, maar in hotels mogen de gasten langer doorgaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland