Convoy-demonstranten rijden weg bij Buitenhof

Convoy-demonstranten rijden weg bij Buitenhof ANP

De vrachtwagens, tractoren en andere voertuigen die bij het kruispunt Buitenhof-Lange Vijverberg in Den Haag actie voerden namens Freedom Convoy Nederland, zijn daar luid toeterend vertrokken. Volgens een van de chauffeurs rijden ze in colonne naar het stadion van ADO Den Haag, net buiten de stad.

De demonstranten hadden van burgemeester Jan van Zanen tot 15.30 uur gekregen om weg te gaan. Ze blokkeerden sinds zaterdagochtend vroeg verschillende wegen en straten in het centrum van Den Haag. Wie geen gehoor aan de oproep zou geven, riskeert aanhouding en een boete en zou ook kunnen opdraaien voor 306 euro wegsleepkosten die de gemeente in rekening kan brengen.

Convoy zelf bevestigt op Telegram: "De actie wordt op het Buitenhof rustig aan afgebroken. Heb je een vrachtwagen, camper of caravan blijf dan in de buurt. Voor vandaag zit het er voorlopig op, morgen weer een nieuwe dag."

De Convoy-betogers zijn de blokkadeactie begonnen omdat ze af willen van het "afbraakbeleid van Rutte" en van "alle maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn ingevoerd", doelend op onder meer op mondkapjes, coronavaccinaties en het coronatoegangsbewijs. "Dit nooit meer. Daarom eist Convoy NL dat het referendum met onmiddellijke ingang terugkeert."

Nieuws

menu