Code geel in het zuiden van Nederland: kans op windstoten van 60 kilometer per uur en onweer, ook regenachtig weekend voor de deur

Foto: ANP

Donderdag was het opnieuw een hete dag. De temperatuur heeft op verschillende plaatsen in het land de 32 graden aangetikt. Maar het weer is omgeslagen en daarom heeft het KNMI code geel afgegeven voor alle provincies, behalve Friesland, Groningen en Drenthe.

Vrijdag trekken regen- en onweersbuien over het land. Af en toe zal de zon wel even schijnen. Het wordt nog behoorlijk warm met 22 tot 24 graden in de westelijke provincies en 24 tot 26 graden in de oostelijke helft van het land.

Code geel

De waarschuwing van het KNMI geldt in alle provincies, behalve Friesland, Groningen en Drenthe, vooralsnog tot 20.00 uur. „Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen”, aldus het KNMI. De buien lossen in de avond op.

Zaterdag schijnt de zon af en toe maar krijgen we wederom te maken met regenbuien. Het wordt 22 tot 26 graden. Zondag staan er nog meer buien op het programma en koelt het ook flink af. Met 19 graden direct aan zee tot 23 in het oosten van het land.

Nieuws

menu