CDU in Noordrijn-Westfalen roept Nederlanders op steden te mijden

CDU in Noordrijn-Westfalen roept Nederlanders op steden te mijden ANP

De in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) regerende christendemocraten roepen Nederlanders op grote steden straks tijdens of rond de kerstdagen te mijden. "We heten onze buren altijd welkom in NRW, maar dit jaar moet ons advies aan de Nederlanders luiden: blijf thuis!" aldus de woordvoerder gezondheid van de CDU in de deelstaat.

Volgens de woordvoerder zijn dergelijke waarschuwingen effectief gebleken, onder meer rond de nationale feestdag van herenigd Duitsland begin oktober. Ook worden door de gemeenten Keulen en Düsseldorf maatregelen getroffen om de komst van het aantal touringcars te beperken.

Honderdduizenden Nederlanders steken normaal gesproken in de dagen voor kerst de grens over, voor uitstapjes of inkopen in onder meer Düsseldorf, Essen en Keulen.

De coalitiepartner van de CDU in de deelstaat is de liberale FDP. Henning Höne van de regionale fractie vindt volgens de Rheinische Post ook dat het 'kersttoerisme' dit jaar geen goed idee is. "NRW is een goede buurman van Nederland en gedurende de hele coronapandemie is het ons gelukt de grens open te houden. Dat blijft onze bedoeling", aldus Höne, "maar het zou ook een teken van Europese vriendschap zijn om dit jaar het traditionele kerstbezoek (aan NRW) over te slaan".

Nieuws

menu