CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi

CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi ANP

Het zou goed zijn als er een "dubbele heroverweging" komt in de zaak rond de uitspraak van rapper Akwasi over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni in Amsterdam. Dat twittert CDA-Kamerlid en voormalig officier van justitie Chris van Dam zondag.

Van Dam reageert hiermee op het bericht van De Telegraaf zaterdag dat officier van justitie Jacobien Vreekamp, die namens het Openbaar Ministerie (OM) de beslissing ondertekende om Akwasi niet te vervolgen, tot voor kort samenwerkte met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist Mitchell Esajas. Tot 20 juli zaten beiden in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), meldde de krant.

Van Dam schrijft dat dit soort beslissingen nooit door één officier worden genomen. "Geen twijfel over intenties, maar het beeld dat ontstaat - rond dit gepolariseerde thema - is niet goed. Een dubbele heroverweging zou goed zijn", twittert het Kamerlid. In een reactie op een vraag hoe hij die dubbele heroverweging ziet, antwoordt Van Dam: "1. Eens dat tweede beoordeling juridisch niets uitmaakt, maar maatschappelijk wel 2. Ik denk dat een heroverweging om lid/voorzitter van bestuur discriminatie bureau 020 te zijn op z’n plaats is."

Nieuws

menu