Burgemeesters veiligheidsregio’s: nog even wachten met strengere maatregelen

Burgemeesters veiligheidsregio’s: nog even afwachten ANP

De meeste burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s willen de coronacijfers de komende dagen nog even afwachten voor er strengere maatregelen moeten worden doorgevoerd. Dat zeiden ze aan het begin van het Veiligheidsberaad op maandagavond in Utrecht.

Burgemeester Jan van Zanen gaat met gemengde gevoelens de vergadering in. De zorg in zijn regio Haaglanden kampt met een capaciteitsprobleem. "Niet alleen in het aantal bedden, maar ook in het personeel. Ik hoop dat de ziekenhuizen het onderling kunnen regelen, maar zo niet dan dring ik bij het kabinet aan op strengere maatregelen", zegt Van Zanen.

Stabiliseren

Zijn collega René Verhulst van Gelderland-Midden, burgemeester van Ede, noemt de situatie op dit moment ernstig, maar zag het aantal besmettingen in zijn regio vandaag stabiliseren. In regio Zuid-Holland-Zuid is het "alle hens aan dek", zegt burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht. Het Albert Schweitzer ziekenhuis in zijn stad heeft voor de komende 24 uur een opnamestop afgekondigd voor nieuwe coronapatiënten. Hij wil nog aankijken of dat snel wordt opgelost voor er nieuwe maatregelen ingevoerd worden.

Burgemeester Paul Depla van Breda zegt dat "we even moeten zien hoe het balletje rolt, anders moeten we echt strenger worden". Burgemeester Annemarie Penn-te Strake "houdt de adem in", en vindt dat er nog één à twee dagen moet worden gewacht met nieuwe maatregelen, afhankelijk van de coronacijfers. Als die blijven oplopen "moeten we vol erop met draconische maatregelen", aldus de burgemeester van Maastricht.

Nieuws

menu