Burgemeesters: besmettingen nog te hoog om te versoepelen

Burgemeesters: besmettingen nog te hoog om te versoepelen ANP

Burgemeesters in het Veiligheidsberaad temperen de roep om versoepelingen. De besmettingscijfers moeten eerst gaan dalen. "Ik roep iedereen op om vol te houden. Hoe zwaar het ook is", zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Hij denkt dat er richting mei, juni meer ruimte is om bijvoorbeeld de horeca weer open te gooien.

Hij wijst ook de ludieke acties in de horeca af, omdat ze mogelijk besmettingen in de hand werken. Horecabedrijven hebben aangegeven dinsdag de terrassen te heropenen als protest. "Die acties kunnen wij er niet bij hebben. Ik vind ze heel erg onverstandig. Ze creëren gelegenheid voor mensen om te gaan zitten."

Andere burgemeesters staan hier anders in. Zij vertrouwen erop dat de horecazaken zich netjes aan de gemaakte afspraken gaan houden. Als er toch gasten op het terras gaan zitten, dan gaan de burgemeesters handhaven. "Dat weten zij", benadrukt Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer.

Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio praat maandag in Utrecht met enkele ministers over het coronabeleid.

Nieuws

Meest gelezen