Bonaire voert zachte lockdown in

Bonaire voert zachte lockdown in ANP

Bonaire voert per 21 september voor tien dagen een 'zachte lockdown' in. Daarmee wil de overheid de verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Zaterdag werden zestien nieuwe besmettingen geregistreerd. Daarmee kende het eiland zaterdag 27 actieve besmettingen.

Gezaghebber Edison Rijna heeft de maatregelen dit weekend bekendgemaakt. De zachte lockdown houdt onder meer in dat de bewoners wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en waar mogelijk vanuit huis te werken. Verder gaan alle casino's, kapperszaken en sportscholen dicht en mogen niet meer dan tien mensen aanwezig zijn bij een begrafenis. Restaurants gaan dicht maar mogen wel bezorgen, ook kunnen mensen eten tot tien uur 's avonds afhalen.

Rijna heeft Nederland gevraagd Bonaire als een 'code oranje'-bestemming te bestempelen. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen nog zijn toegestaan en er geen toeristen meer kunnen komen uit Nederland. Toeristen uit Nederland zijn tot nu toe welkom op het eiland als ze minstens 72 uur van tevoren een PCR-test laten uitvoeren. Mensen die negatief testen, worden toegelaten. Rijna roept de bevolking op zich aan de nieuwe maatregelen te houden.

Nieuws

menu