Boeren mogen langs politieblokkade rijden en verderop parkeren

Tractoren op de Benoordenhoutseweg voor de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). FOTO ANP/ REMKO DE WAAL

De boeren die in Den Haag waren tegengehouden door de politie, mogen nu doorrijden en een eind verderop hun trekker parkeren. Dat heeft de politie besloten. De voertuigen rijden langs de inmiddels opgeheven politieblokkade bij het Willem Witsenplein.

De boeren moesten hun voertuigen parkeren op de Benoordenhoutseweg. Van daaruit moesten ze lopen richting de Koekamp, bij station Den Haag Centraal, de plek van hun demonstratie. Ze waren boos omdat ze vonden dat ze te ver van de protestlocatie moesten parkeren. Daarom reden ze door de middenberm richting een lijn met politiebusjes. Een paar trekkers wisten er doorheen te glippen.

De boeren demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Aan de trekkers hangen borden met teksten als ”Don’t fuck the farmer” en ”wij zijn ongewenst”. Ook hebben sommige boeren een omgekeerde Nederlandse vlag aan het voertuig hangen, als teken van protest.

De Benoordenhoutseweg, waar de trekkers geparkeerd staan, wordt afgesloten voor het verkeer, laat de politie weten.

Nieuws

menu