Bijna 7,5 miljoen kijkers voor persconferentie Rutte

Bijna 7,5 miljoen kijkers voor persconferentie Rutte

Bijna 7,5 miljoen kijkers voor persconferentie Rutte ANP

De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft dinsdagavond bijna 7,4 miljoen kijkers getrokken. Dat is bijna een miljoen meer dan de vorige persconferentie op 28 september, waar bijna 6,5 miljoen mensen op afstemden.

Zoals gebruikelijk volgden de meeste kijkers, ruim 5,54 miljoen, de persconferentie van dinsdag op NPO 1. Op RTL4 keken meer dan 1,5 miljoen naar Rutte en De Jonge en 312.000 zagen de persconferentie op SBS6, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee komt het aantal kijkers in de buurt van de best bekeken persconferentie op 21 april, toen keken er ruim 7,8 miljoen mensen.

De uitzending op NPO 1 was daarmee ook het best bekeken programma van de dag. Veel mensen bleven daarna ook hangen op de zender. Zo keken er ruim 3,13 miljoen mensen naar De Vooravond en stemden er ook ruim 3,12 miljoen mensen af op het NOS Journaal van 20.00 uur.

Ook op RTL 4 werden de programma's na de persconferentie goed bekeken. Naar het half acht nieuws keken ruim 1,58 miljoen mensen.