Bijna 4 miljoen zien Dulles als Neptunus The Masked Singer winnen

Bijna 4 miljoen zien Dulles als Neptunus The Masked Singer winnen ANP

De finale van het tv-programma The Masked Singer is vrijdagavond door bijna 4 miljoen mensen bekeken. De kijkers zagen zanger Jan Dulles van de 3JS het programma winnen, verkleed als Neptunus. Actrice Noortje Herlaar, gehuld in een vossenpak, moest genoegen nemen met een tweede plek. Volgens Stichting Kijkonderzoek (SKO) schakelden 3.860.000 mensen in op RTL4, waardoor het zangprogramma het best bekeken programma werd van de dag.

In The Masked Singer gaan bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan door liedjes te zingen, zonder dat iemand weet wie ze zijn. Twee panels, onder leiding van presentator Ruben Nicolai, moeten raden wie er al zingend in een bizar pak op het podium staat. Gerard Joling en Buddy Vedder wisten de meeste BN'ers te raden en werden het winnende panel. Ze versloegen daarmee het andere panel, bestaande uit Carlo Boszhard en Loretta Schrijver.

In de finale-uitzending gingen ook de maskers van de andere overgebleven kandidaten af. Presentatrice Nicolette van Dam bleek zich de afgelopen weken als panter vermomd te hebben en cabaretier Najib Amhali ging schuil achter het karakter van de zebra. In eerdere afleveringen vielen onder anderen Willeke Alberti, Mariska Bauer, Diederik Jekel, Ernst Daniël Smid, Famke Louise en Samantha Steenwijk af.

The Masked Singer is gebaseerd op een Zuid-Koreaans format. De afgelopen weken bleek het al een kijkcijferhit, er keken steeds bijna drie miljoen mensen naar.

Nieuws

menu