Arrestaties na overtreden noodbevel in Haagse Schilderswijk

Arrestaties na overtreden noodbevel in Haagse Schilderswijk ANP

De politie heeft opnieuw arrestaties verricht in de Haagse Schilderswijk waar het al een aantal nachten op rij onrustig is. Dat gebeurde op de hoek van de Vaillantlaan en de Hoefkade. Daar is in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel van kracht.

Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente. Dat gebeurde dan ook bij een groep op de hoek van de Vaillantlaan en de Hoefkade die niet wilde vertrekken. "Er zijn enkele aanhoudingen verricht", aldus de politie. Niet veel later werden nog enkele personen op de Vaillantlaan aangehouden. Ook hun scooters zijn in beslag genomen.

Op beelden op sociale media is te zien dat er veel politie op de been is. Er wordt veel getoeterd door auto's die door de straten rijden.

Ook donderdagavond kwam de gemeente al met een noodbevel toen jongeren agenten bekogelden, een vuilcontainer in de brand staken en vernielingen aanrichtten. De politie hield ruim twintig mensen aan. Ook eerder in de week was het onrustig in de Schilderswijk.

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het vrijdagavond en -nacht eveneens onrustig. Daar liepen volgens de politie veel jongeren rond op straat die vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten.

Nieuws

menu