Al meer dan 90.000 aanmeldingen voor proeffestivals en -concerten

Al meer dan 90.000 aanmeldingen voor proeffestivals en -concerten

Al meer dan 90.000 aanmeldingen voor proeffestivals en -concerten ANP

Feestgangers melden zich massaal aan voor de proeffestivals en -concerten van Fieldlab Evenementen. Dinsdagmiddag hadden 90.245 mensen zich ingeschreven om mee te doen aan de vier evenementen in maart, laat de organisatie weten. In totaal zijn daarvoor 5600 kaarten beschikbaar.

De datums voor de eerder al aangekondigde evenementen werden maandagmiddag bekend. Het eerste evenement, een dancefeest, is op zaterdag 6 maart in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een dag later is daar een concert. Op zaterdag 13 maart is op het Lowlandsterrein in Biddinghuizen een dancefestival en de dag erna, op zondag, een popfestival.

De eerste proef van Fieldlab, een initiatief vanuit de cultuursector, werd maandag gedaan tijdens een congres in het Beatrix Theater in Utrecht. Ook wordt nog getest tijdens een cabaretvoorstelling van Guido Weijers en rond voetbalwedstrijden. Bij alle proefevenementen moeten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen en aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en, steekproefsgewijs, een sneltest.