Advocaat: Weski gaf info uit EBI door onder druk Ridouan Taghi

Advocaat: Weski gaf info uit EBI door onder druk Ridouan Taghi ANP

De nieuwe advocaat van Youssef T., neef en ex-advocaat van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, zegt dat diens advocaat Inez Weski berichten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught heeft gesmokkeld onder druk van haar cliënt Ridouan. "Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man."

Dat zei advocaat André Seebregts dinsdag tijdens een nieuwe inleidende zitting in de rechtbank in Amsterdam van Youssef T. "Weski is een heel kundige advocaat. Ze is integer. We zien in het dossier ook wel aanwijzingen dat ze dit liever niet doet."

De 39-jarige Youssef T. wordt er onder meer van verdacht dat hij Taghi zou hebben geholpen bij het beramen van een gewelddadige uitbraak uit de EBI en dat hij de schakel is geweest tussen zijn gedetineerde neef en de buitenwereld. Hij werd op 8 oktober vorig jaar aangehouden toen hij Taghi in de EBI bezocht.

Taghi (44) zit vast in Vught sinds zijn aanhouding in Dubai in december 2019. In juni heeft het OM in het Marengo-proces een levenslange gevangenisstraf tegen hem geëist. Marengo draait om zes moorden en een aantal pogingen daartoe.

Nieuws

menu