Advocaat MH17-verdachte: toonzetting OM onnodig grievend

Advocaat MH17-verdachte: toonzetting OM onnodig grievend ANP

De advocaat van MH17-verdachte Oleg Poelatov heeft vrijdag hard uitgehaald naar het Openbaar Ministerie. Volgens Boudewijn van Eijck is het OM "onnodig grievend" in het taalgebruik richting de verdediging.

Tijdens een korte schorsing in de zaak was er een confrontatie tussen zijn collega Sabine ten Doesschate en een nabestaande op het toilet, waarbij de advocaat volgens Van Eijck op een vervelende manier is aangesproken. Dat is volgens hem het directe gevolg van de "toonzetting van het OM en het opruiende taalgebruik". Ten Doesschate verscheen na de schorsing niet terug in de rechtbank omdat zij volgens haar collega even moest bijkomen. De rechter reageerde dat het nooit de bedoeling kan zijn dat advocaten onheus bejegend worden.

De rechtszaak over de ramp met vlucht MH17 is nog in de inleidende fase, momenteel komen onderzoekswensen aan bod. De advocaten van de Rus Poelatov, de enige van de vier verdachten die zich door advocaten laat vertegenwoordigen, hebben vorige week vele verzoeken gedaan. Het OM is deze week aan de beurt. Het noemde vrijwel alle wensen onnodig.

Nieuws

Meest gelezen