Actiedag Beiroet begint met ruim 5 miljoen euro

Actiedag Beiroet begint met ruim 5 miljoen euro ANP

De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is vrijdagochtend even na 07.00 uur begonnen met ruim 5 miljoen euro als startbedrag. De officiële opening werd verricht door directeur Garance Reus van hulporganisatie Plan International Nederland. Tot nu toe is 5.009.477 euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

De Giro555-‘collectebus’ rijdt vrijdag door Nederland met BN'ers aan boord om aandacht te vragen voor de inzamelingsactie voor Libanon en geld op te halen. Vanwege de coronacrisis is het niet zo dat mensen, zoals bij eerdere vergelijkbare acties, met spaarvarkens naar een actiecentrum kunnen komen.

In de haven van hoofdstad Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats waar zo'n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat lag. Er vielen zeker 200 doden, 6000 gewonden en er worden nog honderden mensen vermist. Honderdduizenden mensen raakten dakloos.

In Studio 47 in Hilversum is een actiecentrum ingericht. Onder de vele BN'ers die zich inzetten voor de inzamelingsactie zijn Natasja Froger, Johnny de Mol en Giel Beelen.

Lees ook | Nieuwe ramp voor Libanon: dit is waarom het land het al zo vreselijk moeilijk had

Nieuws

menu