Aboutaleb looft 10.000 euro uit voor beste coronacampagne

Aboutaleb looft 10.000 euro uit voor beste coronacampagne ANP

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft 10.000 euro voor het beste idee om studenten bewust te maken van het belang van de coronamaatregelen. Dat zei Aboutaleb vrijdagochtend tijdens een ontmoeting met afgevaardigden van het Rotterdamse studentenleven.

Het plan mag zo creatief mogelijk zijn, aldus een woordvoerder van de burgemeester. "We hebben tegen de studenten gezegd: 'kom maar met een idee'. Het kan van alles zijn." De organisatie van de verkiezing wordt nog geregeld. Waarschijnlijk nemen de rectors van de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam samen met de burgemeester plaats in de jury.

Aboutaleb ging vrijdagochtend voor de tweede keer deze zomer om de tafel met vertegenwoordigers van onder meer de hogeschool, de universiteit, studentenverenigingen en sportverenigingen om het te hebben over corona. Onder jongeren in heel het land stijgt momenteel het aantal besmettingen fors.

"De burgemeester heeft zijn zorgen geuit over de stijging van het aantal besmettingen, maar hij heeft de studenten niet bestraffend toegesproken, integendeel", zegt de woordvoerder. "We hebben elkaar de komende tijd hard nodig in de bestrijding van het virus."

Nieuws

menu