20 jaar en tbs geëist tegen verdachte doodschieten rapper Feis

20 jaar en tbs geëist tegen verdachte doodschieten rapper Feis ANP

De officier van justitie eist een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs tegen verdachte Silfano M. (26) voor het doodschieten van de Rotterdamse rapper Feis. Verklaringen van getuigen die de schietpartij van dichtbij hebben gezien laten geen ruimte voor twijfel, zei de officier donderdag in de rechtbank in Rotterdam.

De 32-jarige Faisal Mssyeh, de echte naam van de rapper, werd in de nieuwjaarsnacht van 2019 om 04.00 uur ‘s nachts doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De broer van de rapper raakte daarbij zwaargewond. Hij lag een maand in het ziekenhuis en heeft nog steeds een kogel in zijn lijf. Hij kan het niet aan de rechtszaak bij te wonen. De officier van justitie beschouwt de schietpartij als doodslag en poging tot doodslag. Er zijn geen bewijzen voor voorbedachte raad.

M. ontkent te hebben geschoten, hoewel meerdere getuigen hem aanwijzen als de schutter. M. erkent alleen dat hij in het café was waar een ruzie ontstond. "Een onbenullige aanleiding", zei de officier van justitie. M. beroept zich tijdens het strafpoces meermaals op zijn zwijgrecht.

Naast de doodslag op rapper Feis en poging tot doodslag op diens broer, wordt M. ervan verdacht dat hij op 1 december 2018 een automobilist in Schiedam heeft beschoten. In die auto zat een politieagent in opleiding. Een kogel raakte de zijkant van de bestuurdersstoel. Op een teruggevonden huls is DNA van M. aangetroffen.

Nieuws

menu