Wat je allemaal moet weten over een senioren smartphone

istockphoto

Wie denkt dat een smartphone slechts door jongeren gebruikt wordt, heeft het mis. Er zijn steeds meer ouderen die kiezen voor een senioren smartphone! Het stelt hen in staat contact te onderhouden met de (klein)kinderen, het laatste nieuws te volgen in hun apps en af en toe een mailtje te versturen naar kennissen van vroeger!

Om een smartphone optimaal te kunnen gebruiken, is een  sim only abonnement vergelijken  bij de verschillende Nederlandse providers een goede eerste stap. Vraag jezelf hierbij af hoeveel belminuten iemand nodig heeft? Is  onbeperkt internet  een vereiste voor een ouder die veelal thuis zal zijn? Enzovoorts.

Groeiende populariteit van smartphones onder senioren

Senioren worden steeds handiger in het gebruik van de hedendaagse techniek. De senioren smartphone is er een voorbeeld van. Denk ook aan een tablet, waarmee zij de krant digitaal kunnen lezen, de mogelijkheid hebben hun meterstanden door te geven en de IB-aangifte in te vullen, enzovoorts. Het lijkt er steeds meer op, dat de tablet en smartphone het winnen van de computer of laptop onder senioren. Nokia, Samsung en Apple zijn de populairste merken onder senioren. Overigens wordt niet altijd voor een model met een groot scherm gekozen. Ook compacte modellen zijn geliefd, in het bijzonder wanneer men deze combineert met een tablet.

Geschikt abonnement voor senioren 

Jongeren en jongvolwassenen kiezen vaak voor een abonnement met een onbeperkt aantal belminuten, onbeperkt mobiele data, enzovoorts. Voor senioren is onbeperkt mobiele data vaak niet noodzakelijk. Zij zijn veelal thuis, waardoor het slimmer is hier een WiFi-netwerk op te zetten. Zo kunnen ze de internetverbinding via hun provider van vast internet gebruiken, wat dubbele kosten voorkomt. Wanneer een smartphone naast een vaste telefoonlijn gebruikt wordt, is het eveneens niet noodzakelijk om voor een onbeperkt aantal belminuten te kiezen.

Verzekering afsluiten voor een senioren smartphone 

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Senioren kunnen hun smartphone laten vallen, of deze bijvoorbeeld per ongeluk van de bank stoten. Om hoge kosten te voorkomen, loont het om een senioren smartphone te combineren met een verzekering. Er zijn speciale verzekeringen voor mobiele telefoons. Ook handig wanneer de telefoon gestolen wordt! Het komt nog regelmatig voor dat zakkenrollers hun slag slaan bij senioren. Vaak vormen zij een makkelijk doelwit voor zakkenrollers. Vergeet niet eens per jaar te controleren of je huidige verzekering de goedkoopste is.

Nieuws

menu