Waarom teruggaan naar je ex een slecht idee is

Pixabay

Na het stuklopen van een relatie voelt iedereen zich eenzaam. Daarom is het logisch om op zoek te gaan naar gezelschap. In zo'n geval is het verleidelijk om aan je ex te denken. Maar in het overgrote deel van de gevallen duurt een tweede relatie met dezelfde persoon niet heel lang. Lees hier waarom het een slecht idee is om weer samen te gaan met je ex.

Gevoelens van eenzaamheid zijn de reden om weer contact te zoeken

Het wegvallen van een partner laat altijd een bepaalde leegte achter. Zeker wanneer het een lange en betekenisvolle relatie was. Het is logisch dat je deze leegte zo snel mogelijk op probeert te vullen. Maar teruggaan naar je ex is niet de juiste stap. Want die relatie is immers al eerder stukgelopen. Het is logisch om je eenzaam te voelen. Verwerk deze gevoelens en probeer aan andere dingen te denken. Spreek bijvoorbeeld af met vrienden of steek tijd en energie in een hobby. Je merkt dan al vrij snel dat je ook zonder je ex plezier hebt en gelukkig bent.

De reden waarom jullie het uit hebben gemaakt is er nog steeds

Je maakt het uit omdat er een bepaald probleem tussen jullie twee is. Dat niet alleen, aangezien het uiteindelijk uitliep op een breuk is bewezen dat het een aanzienlijk probleem zonder aanwijsbare oplossing is. Wellicht ben je door de eenzaamheid gedeeltelijk vergeten wat de oorzaak voor de relatiebreuk is geweest. Denk hier goed over na. Want als je het onderliggende probleem niet oplost heeft de nieuwe relatie erg weinig kans van slagen. Na enkele gelukkige dagen of weken lopen jullie weer tegen hetzelfde aan. De kans dat de relatie lang duurt is daarom niet heel erg groot.

Je besteedt je tijd beter aan iets of iemand anders

Gelukkig is je ex niet de enige waarmee je een relatie aan kunt gaan. Jouw tijd is kostbaar. Dus het opnieuw proberen is een behoorlijke investering. Denk eraan dat het mogelijk is om die tijd en energie anders te besteden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een andere partner. Neem uiteraard wel rustig de tijd en neem niet overhaast beslissingen. Want je moet wel klaar zijn om volledig voor een nieuwe relatie te gaan. In de tussentijd heeft denken aan je ex een tegendraads effect. Het duurt alleen maar langer voor je over de relatie heen bent. Besteed je tijd aan familie of vrienden of hou je bezig met dingen die je echt leuk vindt. Hierdoor kom je veel sneller tot de conclusie dat je ex helemaal niet zo belangrijk is voor jouw geluk.

Klik hier voor meer informatie wanneer je overweegt om samen verder te gaan met je ex.

Nieuws

menu