Vijf tips om het verhuizen gemakkelijk te maken

Ga je verhuizen en weet je niet waar je moet beginnen? Ik zal vijf tips met je delen waardoor verhuizen iets gemakkelijker kan worden gemaakt. Verhuizen is een hele klus waar veel tijd en energie in gaat zitten. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn zodat je minder stress ervaart tijdens de verhuizing.

Verhuizen

Voordat je gaat verhuizen of überhaupt nog opzoek bent naar jouw droomhuis is het aan te raden om een makelaar in te schakelen! Ook voor de eventuele verkoop van je huidige woning kan ik een verkoopmakelaar adviseren. Voor een specifieke locatie is het handig hier rekening mee te houden. Een  makelaar in Drachten  kan jou adviseren over deze specifieke locatie. 

Naast het regelen van een makelaar kun je voor de verhuizing ook een verhuisbedrijf inschakelen. Alles wordt tot in de puntjes voor jou verzorgd. Doe je het toch allemaal liever zelf? De volgende vijf tips zullen jou helpen om de verhuizing soepel te laten verlopen. 

- Begin op tijd met inpakken
- Label je verhuisdozen
- Rol breekbare spullen op in kleding of bubbeltjesplastic
- Ruim op!
- Regel op tijd administratieve zaken

Als je deze punten meeneemt tijdens het verhuizen dan zal dit veel stress voorkomen. Voorkom dat je tegen iets aanloopt door op tijd te beginnen met inpakken en administratieve zaken te regelen. Door op te ruimen, je verhuisdozen te labelen en breekbare spullen veilig in een verhuisdoos te stoppen zul je geordend aan de verhuizing kunnen beginnen.

Waarom een makelaar?

Een  makelaar  bemiddelt bij de aankoop en verkoop van woningen. Daarnaast kunnen ze ook bemiddelen bij het verhuren van woningen, maar denk ook aan kantoorpanden en ander onroerend goed, zoals monumenten. Een makelaar heeft verschillende taken die jou kunnen helpen. Veel makelaars zijn bijvoorbeeld ook werkzaam als taxateur. Dit betekent dat ze gespecialiseerd zijn in het vaststellen van de verkoopprijs van een woning. Ze kijken bijvoorbeeld naar de bouwkundige staat en de ligging van de desbetreffende woning. De waarde van een woning bepalen is nodig voor de hypotheekverstrekking, de fiscus en de opstalverzekering. 

Een hypotheek is een lening met onroerend goed als onderpand. Als je een woning wilt kopen dan leen je dus geld van de bank om jouw woning te financieren. Deze lening betaal je via de hypotheekvorm terug. De fiscus is eigenlijk gewoon de belastingdienst. Ze regelen de heffing en inning van de belasting. Tot slot de opstalverzekering! Een opstalverzekering dekt schade aan je huis die veroorzaakt wordt door iets waar je zelf niets aan kunt doen, zoals schaden door brand of water.

Nieuws

menu