Aangeboden door: 3dhubs.com

Vijf geweldige 3D print projecten die je moet kennen

Foto: pexels.com

3D printen heeft niet alleen de manier waarop producten worden geproduceerd op een industrieel niveau veranderd, het heeft er ook voor gezorgd dat mensen die dit als hobby zien er veel plezier aan kunnen hebben.

Zo hoeven ze zelfs niet eens zelf een 3D printer aan te schaffen, een 3D print service inschakelen is immers ook mogelijk. Hierdoor zijn er tegenwoordig allerlei interessante DIY projecten op het gebied van additive manufacturing. In dit artikel vind je vijf voorbeelden van zulke 3D print onderdelen en projecten die je eigenlijk zou moeten kennen.

Robotarm

Deze 5-assige robotarm is helemaal opnieuw ontworpen door professionele ingenieurs. De bronbestanden zijn bovendien gepubliceerd onder een Creative Commons licentie. Hierdoor kunnen ook anderen er gebruik van maken. Naast de 3D geprinte onderdelen heb je ook nog stappenmotoren en een Arduino nodig. De arm maakt gebruik van Zortrax steppers die speciaal ontwikkeld zijn voor robots. Het is gemaakt door BCN3D.

Quadcopter

Deze lichtgewicht FPV quadcopter is ontworpen om crashbestendig te zijn en goede bescherming te bieden voor uitrusting aan boord. Hoewel dit zeker geen goedkoop 3D print project is, zijn er maar liefst 24 remixes voor dit ontwerp te vinden op Thingiverse om aan de meeste budgetten te voldoen. Het Thingiverse model is gemaakt door Ed Tumbusch.

Tekenmachine

Met deze gedeeltelijk 3D geprinte tekenmachine komt de moderne technologie volledig aan bod. Klem een pen of potlood vast en maak verbluffende kunstwerken en kunstpapier van rasterbestanden. Een tekenmachine is een ideaal hulpmiddel om te gebruiken voor formele uitnodigingen, plaatskaarten of elke andere gelegenheid waarbij je hand normaal gesproken moe wordt van het tekenen en schrijven. Het is gemaakt door Cyul.

Pinhole camera

De terraPin ACME pinhole camera is het resultaat van veel eerdere 3D printprojecten waarin werd geprobeerd een camera te ontwerpen. En inderdaad, de foto’s gemaakt met de terraPin zijn erg indrukwekkend! Behalve de pinhole, gebruikt dit handige ontwerp niets anders dan 3D geprinte componenten. Het is ontworpen voor gebruik met 120 middenformaat films. Het is gemaakt door Todd Schlemmer.

Strandbeest

Theo Jansen combineert techniek en kunst in zijn kinetische sculpturen. Ze staan met name bekend om hun mysterieuze zwerven over de stranden van ons eigen Nederland. Hierbij worden ze voortgestuwd door de kracht van de wind. Nu kun je je eigen DIY Strandbeest bouwen, wat mogelijk is geworden met behulp van een Instructable. Bovendien kun je dit doen in diverse formaten.

Nieuws

menu