Aangeboden door: Friesland Magazijn

Van zolderkamer naar omvangrijk magazijn

FRIESLAND MAGAZIJN Foto: MARCHJE ANDRINGA

Van zolderkamer-startup naar een onderneming die het noordelijke bedrijfsleven bedient vanuit een omvangrijk pand in Sneek. In een notendop het verhaal van Friesland Magazijn tot op heden. Onlangs is het nieuwe kantoorgedeelte feestelijk geopend. Vanachter zijn bureau heeft directeur Dick-Jan Ganzevoort nu volop uitzicht op het magazijn, dat toont hoe een magazijn volgens hem hoort te zijn: geordend, schoon en vooral veilig.

Dick-Jan heeft altijd gewerkt in de magazijninrichting. ,,Het bedrijf waar ik ooit werkte, leverde uitsluitend producten van één merk. Maar niet alle producten waren qua prijs-kwaliteit goed. Ik wil alleen de beste producten leveren en dat was reden om Friesland Magazijn te starten. Door mijn ervaring weet ik precies welk merk sterk is in welke producten.”

Sneller leveren

Dat hij ooit aan een zolderkamer en een schuur genoeg had, is niet meer voor te stellen. Het huidige magazijn is groot en hoog en voorzien van meerdere stellingen die bijna tot aan het plafond komen. In 2020 streek Friesland Magazijn in dit pand neer na diverse omzwervingen. ,,We kregen steeds meer grote bedrijven als klant waardoor het tijd werd voor de volgende stap. We hebben nu een grotere opslag, waardoor we sneller kunnen leveren.”

Van bouwbedrijven tot fabrieken en van autogarages tot slijterijen en steenhouwers; het Sneker bedrijf levert aan de meest uiteenlopende partijen. Ook het type stelling varieert: pallet-, banden-, grootvakstellingen zijn enkele voorbeelden. Daarnaast kan Friesland Magazijn ook verdiepingsvloeren leveren en plaatsen.

Veiligheid waarborgen

Een ruimte voorzien van stellingen lijkt eenvoudig, maar volgens Dick-Jan komt er meer bij kijken dan veel mensen denken. ,,Mensen kunnen telefonisch of via onze site bestellen, maar we gaan ook wel naar bedrijven toe. Als ik dan zie dat een stelling moet komen op een plek waar veel met een heftruck gereden wordt, dan houd ik rekening met de draaicirkel daarvan. Veel mensen zouden hier niet aan denken. Maar je wilt voorkomen dat iets tegen de stelling op botst.”

Een beschadigde stelling heeft een zwak punt en dit doet afbreuk aan de veiligheid. Een thema dat meer aandacht mag krijgen, volgens Dick-Jan. ,,Grote bedrijven weten wel dat stellingen jaarlijks moeten worden geïnspecteerd. Bij kleinere bedrijven is dit vaak minder bekend, maar het is wel belangrijk om te weten, want het gaat uiteindelijk om veiligheid.”

Projectmatig werk

Friesland Magazijn is erkend inspecteur. Daarmee biedt het bedrijf een totaalpakket op het gebied van stellingen. Het liefst gaat Dick-Jan nog een stapje verder. ,,Ik denk graag mee over de totale inrichting van een bedrijfspand. Wij zijn sterk in stellingen, maar we kennen ook goede mensen voor de realisatie van bijvoorbeeld een kantoor of lichtplan. En dan kunnen we dus echt een totaalplaatje mede mogelijk maken dat in alle opzichten goed werkt. Dit soort projectmatig werk wil ik nog meer uitbreiden in de toekomst.”

Uw betrouwbare partner voor magazijn inrichting

Friesland Magazijn is gespecialiseerd in het leveren en monteren van magazijnstellingen, bandenstellingen, entresols voor magazijnen en aanverwante artikelen voor in het magazijn. Alle magazijnstellingen voldoen aan de geldende eisen en normen die daar voor van toepassing zijn. Naast nieuw stellingmateriaal levert Friesland Magazijn ook gebruikte magazijnstellingen. De demontage en afvoer van uw eigen gebruikte stellingmateriaal kunnen wij ook voor onze rekening nemen.

www.friesland-magazijn.nl

Nieuws

menu