Tweedehands auto’s zijn in 2021 niet aan te slepen

Tot nu toe is 2021 een uitstekend jaar voor autobedrijven. Vooral tweedehands auto's verkopen zeer goed. Er blijkt veel vraag te zijn naar goedkope occasions met een hoge instap- en benzineauto's. Cijfers van branchevereniging BOVAG tonen aan dat autobedrijven 561.100 gebruikte personenauto’s verkochten in de eerste vijf maanden van 2021.

11 procent groei

Vergeleken met een jaar geleden worden er bijna 11 procent meer occasions verkocht dan een jaar geleden. De showrooms waren in januari en februari nog gesloten, waardoor het rustiger was. Zodra de showrooms weer open mochten, trok de drukte direct weer aan. Gemiddeld verkochten autobedrijven maandelijks 120.000 auto’s. De branchevereniging geeft als verklaring voor de toename van de verkoop dat de behoefte aan individueel vervoer groot is. Sinds het begin van de pandemie is deze behoefte sterk gestegen. Daarnaast hebben mensen meer te besteden omdat het vakantiegeld vaker niet opgaat aan een vakantie. Het geld wordt vaker dan anders uitgegeven aan andere dure zaken, zoals een andere auto, nieuwe meubels of een verbouwing van de woning. BOVAG deelt maandelijks de cijfers van autoverkopen uitgesplitst naar merk.

Benzineauto’s zijn het populairst

Vooral de vraag naar benzineauto's is toegenomen. Dit valt ook terug te zien in de gestegen prijzen voor benzineauto's. Diesels worden daarentegen steeds goedkoper en er is nog weinig vraag naar elektrische auto's. Deze worden zakelijk wel veel gereden, maar privé blijft de vraag nog uit. Vermoedelijk heeft dit te maken met de prijs. Naar hybride-auto's is wel veel vraag. De diesel is nog altijd interessant voor wie veel kilometers rijdt. Bij de kosten voor autorijden moet niet alleen gekeken worden naar de aanschafprijs, maar ook naar de kosten voor bijvoorbeeld wegenbelasting en verzekeringen. Autoverzekering vergelijken is een uitstekende manier om de maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden. De aanschaf van een andere auto is voor veel mensen het moment voor het vergelijken van de autoverzekering, maar dit kan men jaarlijks doen om er zeker van te zijn dat er nooit te veel betaald wordt.

Meer geld uitgegeven

In 2021 wordt er niet alleen meer uitgegeven aan een andere auto, consumenten hebben sowieso meer gekocht. Cijfers van het CBS laten de grootste groei zien die sinds de Tweede Wereldoorlog is gemeten door het CBS. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt door de aanschaf van kleding, schoenen, auto's, brandstof en voedings- en genotmiddelen. Nog nooit eerder telde Nederland zoveel kampeerauto's nu ook de camper en caravan zeer populair zijn onder jongeren en veel mensen nog altijd vakantie blijven vieren in eigen land. Ook andere sectoren laten een grote groei zien, zoals de paardenhandel .

 

Nieuws

menu