Tips voor het kopen van meubels

Foto: Meubelleeuw

Foto: Meubelleeuw

Heb je een huis gekocht? Een ideaal moment om het helemaal naar je eigen smaak in te richten. Een van de volgende stappen is dan ook het nadenken over de inrichting van je nieuwe huis. Je gaat waarschijnlijk aan de slag om de woning van een nieuwe laag verf te voorzien om vervolgens rond te gaan kijken voor nieuwe meubels.

Het kan ook zijn dat je klaar bent met de inrichting van je bestaande woning. Het is tijd voor iets nieuws.

Het vinden van het juiste meubilair is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kun je met wat handige tips jouw woning zo inrichten dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte en alle mogelijkheden op het gebied van meubels.

Hoeveel ruimte heb je?

Meet alle ruimtes die je wilt inrichten goed op. Wanneer je precies weet hoe groot iedere ruimte is, kun je gerichter zoeken naar de juiste banken en tafels . Een grote hoekbank of lange rechthoekige eetkamertafel zet je niet in een vrij kleine ruimte.

Heb je op een gegeven moment een mooie bank gezien, leg dan bijvoorbeeld kranten op de grond zodat je een goed beeld krijgt hoe de bank de ruimte waar je hem gaat plaatsen zal vullen. Ook al past de bank op basis van de afmetingen, je wil nog wel bewegingsruimte overhouden.

Voor welke stijl ga je?

Ook al bestaat er geen verkeerd design het is wel belangrijk dat je meubels niet alleen kiest omdat zij mooi zijn maar ook omdat zij bij elkaar en bij de kleuren passen. Ja iedereen heeft zijn eigen smaak, ook over het gebruik van verschillende stijlen en kleuren bij elkaar. Het is beter om vooraf te kiezen voor één stijl, bijvoorbeeld industrieel, waarmee je je zoektocht naar kleuren en meubels een stuk makkelijker maakt. Een mooie moderne bank past niet echt bij die oude, donkere eikenhouten kast. Het maakt dat de ruimtes rommelig ogen en dat is zonde.

Maak een kleurenpallet

Heb jij de muren al geverfd of ben je van plan dit te gaan doen, dan is het goed om een kleurenpallet samen te stellen. Ook bij de aanschaf van het meubilair is het handig om de samenstelling van de kleuren in jouw interieur helder te hebben. Zo kun je over het algemeen het beste het interieur licht en neutraal houden, zodat de ruimte een stuk groter lijkt. Besluit vervolgens welke kleur jij als accentkleur wilt gebruiken. Die kleur kun je eenvoudig terug laten komen in het meubilair, zodat deze niet direct de overhand heeft. Dat helpt ook om de zoektocht naar andere meubels te vergemakkelijken.

Kies voor kwaliteit

Het is erg aantrekkelijk om voor voordelige meubels te gaan bij het inrichten van jouw nieuwe woning. Dit is namelijk erg fijn voor de portemonnee! Maar bedenk je wel, goedkoop is soms duurkoop. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar de kwaliteit van de meubels, voordat je iets aanschaft. Zeker online kun je goed vergelijken. Uiteindelijk wil je de juiste keuze maken en lang kunnen genieten van je nieuwe inrichting.